Щоб максимально зберегти прозорість варення і цілісність сливових часточок, варимо варення в кілька прийомів. Такий щадний спосіб варіння дозволяє уникнути розварювання сливової м’якоті і помутніння сиропу, при цьому шматочки сливи добре просочуються і залишаються м’якими.
Інгредієнти: на 1.5 порц.
- Слива синя – 1,3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з слив прозоре? Сливи ретельно миємо, дефектні плоди викидаємо. Даємо сливам обсохнути. Потім розрізаємо кожен плід на дві частини, кісточку витягуємо.
Поміщаємо підготовлену очищену сливу в широку каструлю. Для приготування сиропу воду змішуємо з цукровим піском в окремому посуді.
Доводимо суміш до кипіння, не перестаючи заважати, щоб кристали цукру швидше розчинилися, і сироп не підгорів. Отриманим сиропом заливаємо сливу в каструлі і залишаємо на кілька годин, щоб плоди пустили сік.
Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо п’ять хвилин, підтримуючи кипіння низької інтенсивності, і знімаємо з плити. Залишаємо варення на вісім годин.
Повторюємо цю послідовність ще три рази.
Після завершальної варіння розливаємо готове варення з сухим простерилизованным банкам і закриваємо простерилизованными кришками. Даємо банкам повністю охолонути і поміщаємо їх у прохолодне і темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму