Процес варіння красивого варення з цілими ягідками в сиропі досить довгий, але і ласощі відрізняється своїм смаком і зовнішнім виглядом від інших. З доступних ягід найпростіше зварити в сиропі вікторію, у цього сорту полуниці міцні ягідки, які не розваряться в кашу і збережуть форму при правильному підході.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Суниця Вікторія – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з вікторії в сиропі легко! Зберіть полуницю і підготуйте цукровий пісок. Ягідки зважте і займіться їх обробкою – очистити від хвостиків, зіпсованих плодів і можливих комах.

Пересипте полуницю цукровим піском в мисці, де збираєтеся варити варення. Мінімум три години ягоди повинні постояти з цукром, щоб пустити сік і дати зачатки для сиропу. Якщо залишите ягоди на ніч – це допустимо.

Коли ягідки пустили сік і цукор розтав, поставте ємність на плиту і варіть варення протягом п’яти-десяти хвилин з моменту закипання.

Треба дати ягід в сиропі охолонути, а потім повторити процес ще кілька разів. Сенс полягає в тому, що потрібно чергувати нетривалу варіння і настоянку ягід в сиропі.

Ви дізнаєтесь, що варення з вікторії вже готове, коли крапля сиропу не буде розтікатися по блюдця. Вона буде тримати форму і застигати. У цей момент можете сміливо розподіляти заготовку по баночках і прибирати їх на зберігання.

Готове варення з вікторії в сиропі чудово виглядає при подачі, кожну цілу ягідку обволікає ніжний рожево-червоний сироп. Полуниця звідти на смак схожа на справжню цукерочку!

Варення з вікторії Варення з земляники Варенье