Варення з аличі виходить цікавіше і красивіше, якщо варити його з кісточками. Плоди залишаються цілими, красивого янтарно-золотистого кольору, з соковитою тягучою консистенцією. Сироп ж відмінно підходить в якості соусу до десертів або як основа для морсів.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 900 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з жовтої аличі з кісточками на зиму. Аличу добре промиваємо, плодоніжки обриваємо, плоди з дефектами видаляємо.
В таз для варіння варення, змішуємо цукор-пісок і воду. Ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння, помішуючи.
Поміщаємо підготовлену аличу в гарячий сироп, перемішуємо, варимо п’ять хвилин і знімаємо з плити. Залишаємо на шість-сім годин.
Після цього знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння, варимо п’ять хвилин, знімаючи пінку. Вимикаємо і знову даємо настоятися на шість-сім годин.
Після остигання повторюємо процедуру ще раз. Готове варення виходить глибокого бурштинового кольору.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове варення розливаємо по стерильним банкам. Закриваємо кришками, ставимо банки догори дном, щоб перевірити герметичність. Накриваємо кришкою і даємо варенню повільно охолонути, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного аппетита!