З жовтої сливи за пропонованим рецептом ви приготуєте чудовий десерт. Ця слива володіє вираженим природним желюючою властивістю і варення з неї завжди густе і має гарний колір. Для варення виберіть жовті сливи з середньою спелостью, щоб легко відділялася кісточка і фрукти не втратили свою форму.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Зливу жовта – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з жовтої сливи п’ятихвилинка, жовті сливи добре промийте під проточною водою і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки. Нарізані сливи відразу помістіть в каструлю для варіння варення і засипте вказаним у рецепті кількістю цукру.
прикрийте Каструлю рушником і залиште сливи в цукрі на 12 годин. За цей час вони просочаться цукром і дадуть достатньо свого соку.
Після закінчення цього часу каструлю зі сливами поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з поверхні усю пінку. Варіть варення протягом 5 хвилин від початку кипіння. Якщо хочете отримати більш густе варення, то поваріть їх 15-20 хвилин.
Гаряче варення акуратно перекладіть в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште для остигання. Накривати варення теплим пледом не треба, інакше сливи втратять свою форму. Остигле варення перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Їжте на здоров’я!
Варення Варення з жовтої сливи Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму