Варення з слив завжди дуже смачне: воно тягуче, густе, з насиченим, десертним смаком. Додавання вершкового масла – цікавий прийом, який доповнює смак готового варення ніжним вершковим відтінком. Звичайно, вершкове масло потрібно використовувати тільки хорошої якості з максимальним відсотком жирності. Додаємо його неодмінно в кінці варіння.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з слив з вершковим маслом, сливи промиваємо, дефектні плоди викидаємо. Промитим сливам даємо трохи обсохнути. Розрізаємо кожну сливу навпіл і виймаємо кісточки. Засипаємо сливи цукровим піском, перемішуємо і залишаємо на пару годин, щоб з’явився сік. Потім ще раз перемішуємо і ставимо на плиту на температуру середньої інтенсивності. Доводимо варення до кипіння при постійному помішуванні. На низькій температурі варимо його протягом п’ятнадцяти хвилин.
Потім знімаємо з плити і з допомогою заглибного блендера пюрируем.
Ставимо ємність знову на плиту, доводимо до кипіння і уварюють протягом півгодини, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання. В кінці варіння додаємо вершкове масло і даємо йому розтанути, перемішуємо, варимо п’ять хвилин і знімаємо з плити.
Готове гаряче варення розливаємо по попередньо простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо банкам з варенням повністю охолонути і прибираємо їх в прохолодне темне місце зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму