Сливове варення ніколи довго не залежується на полицях льоху або холодильника. Це ласощі однаково подобається і дітям, і дорослим за рахунок своєї ніжної консистенції, приголомшливого смаку і неймовірного аромату. Це варення зі сливи на зиму можна намазувати на батон, так і є з чаєм – в будь-якому випадку буде смачно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Слива синя (без кісточок) – 600 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 70 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення зі сливи на зиму? У сотейник всипати цукор.
Влити до цукру воду.
Поставити сотейник на маленький вогонь, варити хвилин 5 до розчинення цукру і загущення сиропу.
Сливи помити, розрізати на половинки і вийняти кісточки. Підготовлені половини злив всипати в сироп, акуратно перемішати. Варити 25 хвилин.
Простерилізувати банки для сливового варення. У банки залити готове варення. Кришки обдати окропом, банки закатати. Перевернути банки з варенням з сливи на зиму догори дном, закутуємо пледом, даємо охолонути в теплому і темному місці. Для зберігання на зиму переставити банки з готовим варенням з сливи у прохолодне місце. Дуже смачне і ароматне ласощі готово!
Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму