Сливове варення ніколи довго не залежується на полицях льоху або холодильника. Це ласощі однаково подобається і дітям, і дорослим за рахунок своєї ніжної консистенції, приголомшливого смаку і неймовірного аромату. Це варення зі сливи на зиму можна намазувати на батон, так і є з чаєм – в будь-якому випадку буде смачно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Слива синя (без кісточок) – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

Як приготувати варення зі сливи на зиму? У сотейник всипати цукор.

Влити до цукру воду.

Поставити сотейник на маленький вогонь, варити хвилин 5 до розчинення цукру і загущення сиропу.

Сливи помити, розрізати на половинки і вийняти кісточки. Підготовлені половини злив всипати в сироп, акуратно перемішати. Варити 25 хвилин.

Простерилізувати банки для сливового варення. У банки залити готове варення. Кришки обдати окропом, банки закатати. Перевернути банки з варенням з сливи на зиму догори дном, закутуємо пледом, даємо охолонути в теплому і темному місці. Для зберігання на зиму переставити банки з готовим варенням з сливи у прохолодне місце. Дуже смачне і ароматне ласощі готово!

Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму