Чудове на смак варення із слив і яблук виходить густим і має насичений рубіновий колір. Природний пектин, що міститься в сливах та яблуках, допомагає варенню загуснути, а при правильній термообробці яблучні дольки не розварюються і залишаються цілісними і щільними.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення зі сливи та яблука. Сливи переберіть від сміття і поганих ягід, промийте під водою. Розрізати кожну ягоду навпіл і видаліть кісточки.

Яблука помийте, видаліть плодоніжки і серцевину з кісточками, наріжте часточками. Перекладіть яблука і сливи у чистий емальований миску.

З води і цукру зваріть цукровий сироп. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння і варіть 5-10 хвилин. Отриманим сиропом залийте сливи і яблука, залиште на годину.

Поставте варення на вогонь, варіть на помірному вогні до закипання, потім зменшіть вогонь і варіть ще 20 хвилин. Зніміть каструлю з плити, остудіть варення, коли воно буде кімнатної температури, знову поставте варення на вогонь. Варіть 20 хвилин після закипання, знімайте ложкою з поверхні пінку.

Підготуйте банки і кришки, стерилізуйте банки, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення із слив і яблук розкладіть по банках, загорніть їх. Поставте закачування догори дном і остудіть їх при кімнатній температурі. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення Варення з слив Варення із слив і яблук Сливи на зиму