Чудове на смак варення із слив і яблук виходить густим і має насичений рубіновий колір. Природний пектин, що міститься в сливах та яблуках, допомагає варенню загуснути, а при правильній термообробці яблучні дольки не розварюються і залишаються цілісними і щільними.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Слива синя – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення зі сливи та яблука. Сливи переберіть від сміття і поганих ягід, промийте під водою. Розрізати кожну ягоду навпіл і видаліть кісточки.
Яблука помийте, видаліть плодоніжки і серцевину з кісточками, наріжте часточками. Перекладіть яблука і сливи у чистий емальований миску.
З води і цукру зваріть цукровий сироп. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння і варіть 5-10 хвилин. Отриманим сиропом залийте сливи і яблука, залиште на годину.
Поставте варення на вогонь, варіть на помірному вогні до закипання, потім зменшіть вогонь і варіть ще 20 хвилин. Зніміть каструлю з плити, остудіть варення, коли воно буде кімнатної температури, знову поставте варення на вогонь. Варіть 20 хвилин після закипання, знімайте ложкою з поверхні пінку.
Підготуйте банки і кришки, стерилізуйте банки, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення із слив і яблук розкладіть по банках, загорніть їх. Поставте закачування догори дном і остудіть їх при кімнатній температурі. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Варення Варення з слив Варення із слив і яблук Сливи на зиму