Оригінальний спосіб приготування домашніх вареників – в мікрохвильовці. Спробуйте простий рецепт страви з ситної картопляною начинкою. Підходить для обідів!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 120 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з картоплею в мікрохвильовці? Приготуємо просте тісто на воді. Для цього просіваємо борошно з сіллю і з’єднуємо її з водою і олією. Замішуємо вміст до отримання м’якого і еластичного тіста.
Далі чистимо картоплю, відварюємо до готовності і перетворюємо в ніжне пюре, додавши рослинне масло, сіль і перець за смаком.
Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, який ділимо на невеликі круглі шматочки. До них викладаємо начинку і загортаємо заготовку в потрібній формі.
Зліплені вареники кладуть у тарілку і заливаємо їх теплою кип’яченою водою. Ставимо страву в мікрохвильовку і готуємо на великій потужності 6 хвилин.
Дістаємо вареники з мікрохвильовки, перекладаємо на порційну тарілку і подаємо до столу. Готово!
Вареники Вареники на воді з картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді