Тісто на свіжих дріжджах розрізається на невеликі шматочки. З кожного ліпиться коржик і по центру робиться поглиблення за допомогою склянки. У центр відправляється начинка з чорниці, цукру і крохмалю. Всі запікається 20-25 хвилин.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Для начинки: –
- Чорниця – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Починаємо приготування ватрушки з чорницею з дріжджового тіста. В підходящу ємність відправляємо свіжі дріжджі. Молоко розігріваємо і виливаємо до дріжджів. Важливо, щоб воно було теплим. Далі додаємо цукор і три столові ложки борошна. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.
Ставимо ємність у тепле місце й чекаємо, поки опара не підніметься.
Перекладаємо її в більш глибоку ємність. Розбиваємо туди два яйця і перемішуємо. Далі насипаємо сіль, додаємо розм’якшене вершкове масло і знову добре перемішуємо.
Борошно просіваємо через сито і порціями додаємо в ємність. Починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним. Вимішуємо приблизно 10 хвилин. Далі накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
Обминаємо тісто і даємо ще піднятися.
В цей час готуємо начинку. До ягід чорниці додаємо цукор і трохи розминаємо. Далі висипаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.
Викладаємо тісто на присипану борошном робочу поверхню. Поділяємо його на невеликі частини, з яких ліпимо коржі.
Перекладаємо заготовки на деко і з допомогою склянки робимо в кожній поглиблення.
Тепер наповнюємо чорницею. На кожну ватрушку потрібна приблизно столова ложка.
Розігріваємо духовку до 190оС і випікаємо протягом 20-25 хвилин. Даємо готовим ватрушкам повністю охолонути і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою.
Приємного апетиту!
Ватрушка Здобне тісто для ватрушок Тісто на молоці для ватрушок