Особливість приготування королівської ватрушки в тому, що тісто для неї не замішується, а розтирається в дрібну крихту. Це швидкий процес і, до того ж, ніякого розкочування не потрібно. А ось начинки потрібно приділити більше уваги: сирну масу обов’язково пробиваємо блендером, щоб вона була ніжною і м’якою. До сиру додаємо лимонну цедру і трохи соку. Незважаючи на невелику кількість доданого лимона, його виражений аромат задає цілком певне цитрусове настрій всьому пирога.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
- М’ята свіжа – 2 гілки
Процес приготування:
Почнемо готувати королівську ватрушку з лимоном. Готуємо інгредієнти для ватрушки. Вершкове масло охолоджуємо в морозилці протягом двадцяти-тридцяти хвилин, щоб потім її було зручніше натирати на тертці. Лимон промиваємо гарячою водою для кращого сокоотделенія й обсушуємо.
Сир краще використовувати жирний – так ватрушка виходить помітно смачніше і ніжніше. Викладаємо його в миску. Додаємо яйця.
Слідом висипаємо частина цукрового піску (150 гр) і ванільний цукор. З допомогою терки або спеціального пристосування з знімаємо цедру лимона. Обережно: важливо зняти тільки верхню жовту шкірку без білої прошарку, щоб не було ноток гіркоти в готової ватрушке. З лимона виживаємо сік і відміряємо півтори столові ложки. Вливаємо це кількість соку в миску до сиру та яєць.
Змішуємо всі інгредієнти сирної начинки з допомогою заглибного блендера. Досягаємо повної однорідності й розчинення цукровий кристаликів.
Окремо готуємо пісочну крихту. Висипаємо В миску борошно, просіяне через сито. Додаємо залишився цукровий пісок, сіль і розпушувач. Перемішуємо.
Охолоджене вершкове масло натираємо на крупній тертці прямо в борошняну суміш. Щоб масло не прилипало до тертці під час натирання, обвалюйте його періодично в борошні.
Сухими руками перетираємо масляну стружку з борошняною сумішшю. Повинна вийде дрібна крихта.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Як варіант, застеляємо промасленим пергаментом – це спростить завдання отримання вже готової ватрушки. Висипаємо в підготовлену форму три чверті піщаної крихти. Руками розподіляємо її рівним шаром по дну і одночасно формуємо бортики по стінках. Утрамбовуємо крихту, щоб вона тримала форму.
На утрамбований крихту викладаємо сирно-лимонну масу, вирівнюємо її.
Поверх сирної начинки висипаємо частину піщаної крихти. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з ватрушкой поміщаємо на середній рівень. Час випічки – сорок-сорок п’ять хвилин до рум’яної скоринки.
Готову випічку дістаємо з духовки, охолодити і потім акуратно витягаємо з форми. Перед подачею рекомендуємо охолодити ватрушку в холодильнику – так вона максимально проявляє свій лимонно-сирний смак. Прикрасити поверхню можна листочками свіжої м’яти.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром