Оригінальний десерт, який легко можна приготувати в домашніх умовах. Саме сирна начинка і сметанна заливка роблять ватрушки тануть у роті. Таке блюдо з ватрушок трояндочок можна подати з урочистого приводу, тому що і вигляд воно має гарний.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 180 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Масло рослинне – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 300 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Ванільний цукор – 0,5 пакетів
- Родзинки – 20 гр.
- Для заливки: –
- Сметана – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати ватрушки трояндочки з сиром з дріжджового тіста в духовці? Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Молоко підігрійте до температури 35-40 градусів, всипте в нього дріжджі і цукор, перемішайте і залиште опару на 10-15 хвилин.
Коли на опарі утворюється і опаде пінна шапочка, вона буде готова.
Далі в опару просійте борошно, додайте сіль і розм’якшене вершкове масло. Замісити пластичне однорідне тісто.
Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на годину в теплому місці.
Тісто має збільшитися в об’ємі в кілька разів.
Одне яйце додайте в сир. Друге яйце розділити на білок і жовток, білок додайте в сирну масу, жовток залишити для змазування ватрушок. Також в начинку додайте цукор і ще раз добре перемішайте.
Далі в сирну начинку додайте вершкове масло і родзинки. Попередньо ізюм залийте окропом, промийте і просушіть його.
Робочу поверхню просыпьте борошном. Тісто розділіть на дві частини і тонко розкачайте їх. Пласти тіста змастіть сирною начинкою. Потім скрутіть з тіста щільні рулети.
Кожен рулет розрізати на частини однакової товщини. Можна для цього орієнтуватися на висоту форми для запікання. Викладе заготовки у форму, змащену вершковим маслом.
Трояндочки змастіть збитим жовтком і поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 25-30 хвилин.
Приготуйте заливку. Збийте сметану і цукор. сметанною заливкою полийте гарячі булочки. Поставте ватрушки ще на 5 хвилин у духовку, щоб заливка трохи запеклася. Готової випічки дайте охолонути і подавайте на стіл, це дуже смачно.
Приємного апетиту!
Ватрушка з сиром в духовці Здобне тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок