Вашій увазі надається рецепт приготування відомого і всіма улюбленого «Цезаря» без додавання м’яса, яєць і майонезного соусу. Готується він з салатного листя, помідорів «черрі», твердого сиру і сухарів з білого хліба. Заправка робиться з сметани з соком лимона і додаванням спецій.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Батон – 5 скибочок
- Листовий салат – 100 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 0.5 ст. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати вегетаріанський салат Цезар без м’яса. У скибочок батона зрізаємо шкірку і нарізаємо їх на кубики товщиною до 1 см Кубики батона кладемо на деко.
включаємо Духовку на максимальну температуру, бажано з режимом «конвекція», і поміщаємо в неї нарізаний батон на 5-7 хвилин. Сухарики повинні покритися легкої скоринкою і не пересихати повністю.
Для приготування заправки кладемо в миску або чашку сметану і додаємо сік лимона, щоб соус став більш рідким. Потім насипаємо до соусу сіль, орегано і перець і добре перемішуємо. Салатні листя промиваємо, обсушуємо серветкою і руками поділяємо на середні шматочки.
Помідори «Черрі» промиваємо і розрізаємо на 4 шматочки.
Нарізані помідори і салатні листя кладемо в салатницю, поливають приготовленим сметанним соусом і акуратно перемішуємо. Розкладаємо салат в порційні тарілочки і посипаємо приготованими сухариками. Твердий сир нарізаємо тонкими скибочками (можна з допомогою овочечистки) і красиво кладемо його поверх салату. Салат відразу подаємо до столу, щоб сухарики не стали м’якими.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» без яєць Салат Цезар