Ефектний пиріг з пісочного тіста з яскравою і ароматною малиновою начинкою. Вся принадність такої випічки – у тонкому шарі розсипчастою основи і великій кількості соковитих ягід. Виріб оформляється за принципом галети: начинка поміщається в центр пласта тіста і «збирається в мішечок».
Інгредієнти: на 4 порції.
- Малина – 2 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Борошно – 1,5 склянки
- Сіль – 1 щіпка
- Вода – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати відкритий пиріг з пісочного тіста з малиною легко! Вершкове масло охолоджуємо в холодильнику. Малину промиваємо й обсушуємо.
Готуємо тісто: у мисці з’єднуємо борошно, нарізане шматочками вершкове масло і сіль. Рубаємо ножем і перетираємо руками.
В борошняну крихту додаємо жовток і холодну воду.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Також можна застелити дно промасленим пергаментом. Отримане тісто руками розподіляємо у формі по дну і піднімаємо невеликі бортики по периметру.
Готуємо начинку: у миску викладаємо підготовлену малину і висипаємо крохмаль. Струшуємо, щоб кожна ягідка покрилася крохмалем.
По центру основи з тіста розкладаємо малину в крохмалі.
Посипаємо малину цукром.
загортаємо Краю наверх і обжимаем краю, щоб трималися нагорі. Змащуємо тісто по краях залишилися білком.
Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Форму з пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом орієнтовно тридцяти хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо охолонути перед подачею.
Приємного апетиту!
Пиріг з малиной Пиріг з малиною в духовці Пироги