Ефектний пиріг з пісочного тіста з яскравою і ароматною малиновою начинкою. Вся принадність такої випічки – у тонкому шарі розсипчастою основи і великій кількості соковитих ягід. Виріб оформляється за принципом галети: начинка поміщається в центр пласта тіста і «збирається в мішечок».


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Малина – 2 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати відкритий пиріг з пісочного тіста з малиною легко! Вершкове масло охолоджуємо в холодильнику. Малину промиваємо й обсушуємо.

Готуємо тісто: у мисці з’єднуємо борошно, нарізане шматочками вершкове масло і сіль. Рубаємо ножем і перетираємо руками.

В борошняну крихту додаємо жовток і холодну воду.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Також можна застелити дно промасленим пергаментом. Отримане тісто руками розподіляємо у формі по дну і піднімаємо невеликі бортики по периметру.

Готуємо начинку: у миску викладаємо підготовлену малину і висипаємо крохмаль. Струшуємо, щоб кожна ягідка покрилася крохмалем.

По центру основи з тіста розкладаємо малину в крохмалі.

Посипаємо малину цукром.

загортаємо Краю наверх і обжимаем краю, щоб трималися нагорі. Змащуємо тісто по краях залишилися білком.

Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Форму з пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом орієнтовно тридцяти хвилин.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо охолонути перед подачею.

Приємного апетиту!

Пиріг з малиной Пиріг з малиною в духовці Пироги