Ароматний і красивий пиріг з яскравим і насиченим смаком вишні, який не перебивається величезною кількістю жорсткого пісочного тіста.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 110 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вишня – 700 мл
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 45 гр.
Процес приготування:
Готувати відкритий пиріг з пісочного тіста з вишнею просто! Щоб вимішати пісочне тісто було швидше і зручніше, можете скористатися планетарним міксером. Але такою є далеко не у всіх, а ось невеликий кухонний комбайн знайдеться практично у кожного володаря заглибного блендера, і він відмінно підійде для цих цілей. Вершкове масло необхідно дістати з холодильника хоча б за півгодини до початку приготування, щоб воно стало м’яким. Поріжте його на шматочки поменше, додайте цукрову пудру і від яєць додайте жовтки.
Збийте до однорідності, у вас повинна вийти гладка кремоподібна маса.
По частинах введіть просіяне борошно і збийте до отримання маслянистої крихти, на цьому етапі не потрібно домагатися однорідності тесту.
Викладіть крихту у форму для випічки і утрамбуйте, акуратно і швидко розподіляючи руками, щоб масло не почало активно танути.
Дно піщаної основи наколіть виделкою, застеліть листом пергаменту і насипте вантаж. Це може бути рис, сочевиця, горох або квасоля. Готувати їх в подальшому буде вже не можна, однак ви можете їх зберегти і використовувати повторно при приготуванні інших основ з пісочного тіста. Приберіть корж випікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 180 С.
Вишню промийте, обсушіть і видаліть кісточки.
Перекладіть ягоди в сотейник, додайте цукрову пудру і крохмаль.
Перемішайте всі інгредієнти, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, варіть до загустіння вишневого соку.
Тим часом основу дістаньте з духовки, зніміть з неї пергамент з вантажем і поверніть допекаться ще на 15 хвилин, щоб підсушилося дно.
В готовий пісочний корж перекладіть вишневу начинку, розрівняти за допомогою лопатки або ложки.
Випікайте пиріг при тій же температурі ще 10 хвилин. Готового блюда дайте охолонути на решітці, щоб конденсат не розмочив дно.
Смачного!