Заморожена чорниця дозволяє готувати цю смачну випічку незалежно від пори року. Чорницю треба розморожувати в природних умовах або класти в пиріг частково розмороженої, і до неї завжди додають крохмаль, щоб начинка вийшла густий. Чорничні пироги випікають відкритими, прикривши начинку тільки сіточкою з тіста, або під сметанною заливкою. Готуємо пиріг на тесті з сметани і вершкового масла.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно – 210 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Чорниця заморожена – 400 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування відкритого пирога з замороженої чорниці? У посуд для замішування тіста налийте розтоплене в мікрохвильовці масло, додайте сметану і насипте цукор, розпушувач тіста і сіль. Ці інгредієнти перемішайте віночком. Потім через сито насипте відміряну кількість борошна і руками замісіть тісто. Воно повинно вийти однорідним і м’яким.
Потім в окремій мисочці приготуйте сметанную заливку. Помістіть в неї 300 г сметани, насипте розраховане кількість крохмалю, звичайного і ванільного цукру і добре перемішайте, щоб цукор розчинився.
Замішане тісто руками укладіть в змащену маслом форму, сформувавши по краю бортики висотою до 2 див.
Поверх тіста рівним шаром розкладіть частково розморожену чорницю. Якщо чорниця розморожена повністю, то злийте весь сік.
Поверх чорниці рівномірно викладіть сметанную заливку. Випікайте відкритий пиріг з замороженої чорниці в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин і до рум’яного кольору. Випечений пиріг перекладіть з форми на блюдо, трохи остудіть і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг з чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею і сметанною заливкою Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані