Хочу поділитися рецептом смачних в’ялених помідорів в маслі. Закуска готується в духовій шафі, великою перевагою буде, якщо у вашого духової шафи є функція «Конвекція». Помідори будуть готуватися рівномірно. В’ялені помідори чудово поєднуються з випічкою несолодкою.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 2,5 кг
- Часник сушений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
- Орегано – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати в’ялені помідори в олії просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для ароматних в’ялених помідорів. Помідори відберіть міцні і приблизно однакового розміру. Помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити. Підготовлені помідори розріжте навпіл або на четвертинки. За допомогою ложки вийміть серцевину.
Підготовлені помідори викладіть на деко, застелений пекарської папером, посоліть і додайте цукровий пісок за смаком. Помістіть деко в духовку. Встановіть температуру 90 градусів і сушіть приблизно 6-8 годин з відчиненими дверцятами.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. На дно стерильних банок викладіть в’ялені помідори, шари пересипте сумішшю сухого часнику, сухого базиліка і сухого орегано.
Повністю заповніть банки помідорами і залийте рослинним або оливковою олією. Закрутіть банки стерильними кришками і повністю остудіть. Потім приберіть в холодильник.
Через 1,5-2 тижні можна використовувати в’ялені помідори в олії, наприклад, для приготування піци
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з олією і часником В'ялені помідори на зиму