Хочу запропонувати приготувати смачний і простий десерт, який обов’язково підніме вам настрій і нагадає про літо. Вишневим желе з желатином люблять ласувати діти. Вишневе желе, приготоване в домашніх умовах виходить не тільки смачним, але і корисним з неймовірним смаком і ароматом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня заморожена – 300 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 500 мл
- Желатин харчовий – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати вишневе желе з желатином легко! Приготуйте необхідні інгредієнти для вишневого желе з желатином.
Необхідну кількість желатину насипте в глибоку ємність і залийте невеликою кількістю питної води, залиште приблизно на 10-15 хвилин для набухання.
В невелику каструлю або сотейник викладіть цукровий пісок, влийте необхідну кількість питної води і злийте сік, стекший з заморожених ягід вишні. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння.
Із замороженої вишні вийміть кісточки. Якщо у вас вишня без кісточок, тим краще. Викладіть її в каструлю, доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню.
Трохи остудіть. Потім додайте набряклий желатин і ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів набряклого желатину.
В посуд, в якій буде застигати желе, викладіть ягоди вишні, а потім залийте вишневим сиропом. Желе помістіть в холодильник приблизно на 3-4 години до повного застигання. Для оригінальної подачі використовуйте красиві келихи або креманки.
Приємного насолоди!
Желе з вишні Желе з вишні з желатином Желе на зиму