Хочу запропонувати приготувати смачний і простий десерт, який обов’язково підніме вам настрій і нагадає про літо. Вишневим желе з желатином люблять ласувати діти. Вишневе желе, приготоване в домашніх умовах виходить не тільки смачним, але і корисним з неймовірним смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня заморожена – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Желатин харчовий – 3 ч. л.

Процес приготування:

Готувати вишневе желе з желатином легко! Приготуйте необхідні інгредієнти для вишневого желе з желатином.

Необхідну кількість желатину насипте в глибоку ємність і залийте невеликою кількістю питної води, залиште приблизно на 10-15 хвилин для набухання.

В невелику каструлю або сотейник викладіть цукровий пісок, влийте необхідну кількість питної води і злийте сік, стекший з заморожених ягід вишні. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння.

Із замороженої вишні вийміть кісточки. Якщо у вас вишня без кісточок, тим краще. Викладіть її в каструлю, доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню.

Трохи остудіть. Потім додайте набряклий желатин і ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів набряклого желатину.

В посуд, в якій буде застигати желе, викладіть ягоди вишні, а потім залийте вишневим сиропом. Желе помістіть в холодильник приблизно на 3-4 години до повного застигання. Для оригінальної подачі використовуйте красиві келихи або креманки.

Приємного насолоди!

Желе з вишні Желе з вишні з желатином Желе на зиму