Желе з червоної смородини можна заготовити на зиму і без процесу варіння, Умовами надійної консервації будуть цукор в потрібній пропорції (1 склянка цукру на 1 склянку соку) і зберігання цієї заготовки в холодному місці. Сік зі смородини отримують, різними способами і одним з них є, соковижималка, але краще використовувати соковижималку механічну, так як електрична соковижималка робить сік дуже пінистим, і макуха залишає вологим, а в ньому в основному знаходиться пектин і желе погано застигає.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини без варіння через соковижималку просто! Ягідки червоної смородини відокремте від гілочок, ретельно промийте під проточною водою і на друшляку або паперовому рушником видаліть зайву вологу.

Потім підготовлену смородину перекрутіть на механічній соковижималці.

Цю ягідну масу перетріть через густе сито, щоб ваше желе вийшло більш однорідним.

Отриманий смородиновий сік обов’язково зважте або його кількість виміряйте склянкою. Це потрібно для правильного розрахунку цукру. Потім до соку насипте цукор, добре розмішайте і залишіть цю масу на 2 години, щоб цукор повністю розчинився.

За цей час стерилізуйте сухим способом баночки і прокип’ятіть кришки закаточні. Через дві години смородиновую масу ще раз перемішайте і розлийте по підготовленим банках.

Потім баночки щільно закупорьте кришками. Желе поставте на зберігання в холодильник або інше холодне місце, інакше більше місяця вона стояти не буде. Желе з червоної смородини без варіння, придбає густу консистенцію тільки через 3 дні. На холоді желе з червоної смородини без варіння добре зберігається протягом 6 місяців без втрати своїх смакових і корисних властивостей.

Вдалих і смачних заготовок!

Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без варіння Желе з червоної смородини без желатину Желе на зиму