Ніжне вершкове пюре з садових яблук – одразу перенесе вас у дитинство. На жаль, нічого подібного в магазинах не купити, але ж можна приготувати самим з найпростіших продуктів! Така консервація спокійно зберігатися протягом року, тому раджу робити побільше – відлетить.
Інгредієнти: на 4 л.
- Яблука – 5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вершки – 100 мл
- Молоко згущене – 1 банка
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре зі згущеним молоком і вершками на зиму легко! Фрукти гарненько промиваємо під струменем води, видаляємо плодоніжки і кладемо на рушник, дозволяючи стекти зайвої рідини.
Яблука зачищаємо від всіх зіпсованих ділянкою, нам потрібна тільки біла соковита м’якоть.
Не знімаючи шкірки і не нарізаючи, перекладаємо плоди в каструлю відповідного розміру, додаємо близько літра фільтрованої води і ставимо на повільний вогонь. Варіння продовжуємо близько години, до розм’якшення.
В цей час готуємо тару – банки обпалюємо в духовій шафі або стерилізуємо на водяній бані. Через годину, яблука повинні розвалюватися.
М’яку масу перетираємо через сито і викладаємо в емальований тазик, засипаємо цукром-піском і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
Як тільки з’являться перші ознаки кипіння – додаємо вершки та згущене молоко – для додання вершкового смаку і аромату.
Знову доводимо до бульбашок і знімаємо з плити. У гарячому вигляді розливаємо по банках і закатуємо. Приємного апетиту!
Новости