Ароматний десерт, приготований з дачних сезонних фруктів без додавання цукру – це фаворит серед фруктових зимових заготовок. Так як є його можна ложками, без докорів сумління, і зовсім не турбуватися про зайві кілограми. У складі лише натуральні продукти, тому пюре можна давати навіть маленьким дітям, в якості першого прикорму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 1 кг
- Груша – 1 кг
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучно-грушеве пюре без цукру для дітей на зиму. Спочатку підготуємо і зважимо необхідну кількість фруктів. Ретельно промиваємо їх і обсушуємо з допомогою паперових рушників.
Плоти відчищаємо від серцевини і насіння, шкірку залишаємо і довільно нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо в посуд з товстим дном і емальованим покриттям, щоб уникнути пригорання.
Вливаємо 50 мл очищеної води і ставимо на плиту на середній вогонь.
Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 50-55 хвилин до повного розм’якшення плодів.
Потім м’які фрукти знімаємо з плити і перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції, це займає не більше 5 хвилин.
напівготове пюре додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і знову доводимо до кипіння і варимо близько 5-7 хвилин.
Готове пюре розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закручуємо. Приємного апетиту!
Пюре з груш на зиму