Ікру горбуші можна очистити від плівки різними способами. Спробуйте один з найпростіших, а також зручних для подальшого засалювання в домашніх умовах. Готовий продукт доповнить ваші закуски і прикрасить родинний стіл.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Ікра горбуші – 150 гр.
- Вода – 2,5 склянки
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Масло оливкове – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як очистити ікру горбуші від плівки і засолити в домашніх умовах? Витягаємо ікру з риби, даємо їй розморозитися і промиваємо.
Половину солі висипаємо в півтора склянки теплої води. Розмішуємо і занурюємо в одержаний розчин ікру в плівці.
Даємо ікрі полежати в солоній воді 5-7 хвилин. Це дозволить легко прибрати плівку.
Після цього тримаємо пальцем один край тонкої плівки і іншим пальцем акуратно видавлюємо ікринки.
Зливаємо воду і промиваємо підготовлений інгредієнт.
Решту воду знову нагріваємо і змішуємо з сіллю.
Розмішуємо рідина, поки вона не охолоне до кімнатної температури і сухий продукт повністю не розчиниться.
Сюди занурюємо промиті ікринки.
Наполягаємо їх у солоній воді 15 хвилин.
Знову зливаємо воду, але промивати інгредієнт на цей раз не потрібно.
Тепер вливаємо олію і гарненько розмішуємо отримане.
Засолена в домашніх умовах ікра готова до подачі!
Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру