Ікру горбуші можна очистити від плівки різними способами. Спробуйте один з найпростіших, а також зручних для подальшого засалювання в домашніх умовах. Готовий продукт доповнить ваші закуски і прикрасить родинний стіл.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Ікра горбуші – 150 гр.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло оливкове – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як очистити ікру горбуші від плівки і засолити в домашніх умовах? Витягаємо ікру з риби, даємо їй розморозитися і промиваємо.

Половину солі висипаємо в півтора склянки теплої води. Розмішуємо і занурюємо в одержаний розчин ікру в плівці.

Даємо ікрі полежати в солоній воді 5-7 хвилин. Це дозволить легко прибрати плівку.

Після цього тримаємо пальцем один край тонкої плівки і іншим пальцем акуратно видавлюємо ікринки.

Зливаємо воду і промиваємо підготовлений інгредієнт.

Решту воду знову нагріваємо і змішуємо з сіллю.

Розмішуємо рідина, поки вона не охолоне до кімнатної температури і сухий продукт повністю не розчиниться.

Сюди занурюємо промиті ікринки.

Наполягаємо їх у солоній воді 15 хвилин.

Знову зливаємо воду, але промивати інгредієнт на цей раз не потрібно.

Тепер вливаємо олію і гарненько розмішуємо отримане.

Засолена в домашніх умовах ікра готова до подачі!

Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру