Ікра форелі – чудове ласощі й дуже корисний продукт. Солону ікру можна приготувати в домашніх умовах і насолоджуватися її чудовим смаком.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Ікра форелі – 250 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.

Процес приготування:

Як самому засолити ікру форелі в домашніх умовах? Найбільше часу займає очищення ікри від ястиків, плівки, в якій вона міститься. Надріжте плівку і акуратно протріть ікру через велике сито, ястика при цьому залишиться на поверхні сита.

Потім промийте ікру теплою підсоленою водою.

Ікру перекладіть в миску і змішайте її з сіллю і цукром, залишити на 10 хвилин.

Через 10 хвилин викладіть ікру на марлю і підвісити його над каструлею, щоб стекла утворилася рідина.

Перекладіть ікру в чисту суху ємність, закрийте кришкою і поставте на добу в холодильник. За цей час ікра повністю дійде до готовності.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру