Хорошим маринадом для приготування печериць на мангалі буде сметана в суміші з будь-якими спеціями і часником. Сметану важливо вибрати густу, щоб вона повністю покрила гриби і не розшарувалася при високій температурі. Зазвичай ці гриби в сметанному соусі маринують протягом 1-2 годин і в холодному місці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 1 кг
- Сметана 26% – 250 мл
- Часник – 6 зуб.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
Процес приготування:
Як замаринувати печериці у сметані для мангалу? Печериці добре промийте під проточною водою і обсушіть серветкою від зайвої вологи.
В глибоку посуд перелийте упаковку сметани (можете взяти більше вказаного в рецепті кількості), насипте до неї сіль, суміш перців і додайте дрібно нарізану свіжу зелень. Ці інгредієнти добре перемішайте.
Потім сметану перекладіть підготовлені шампіньйони і перемішайте, щоб гриби були покриті маринадом рівномірно з усіх боків.
Посуд з грибами прикрийте кришкою і поставте на 2 години в холодильник для маринування. За цей час гриби кілька разів дбайливо переверніть силіконової лопаткою.
Після закінчення цього часу замариновані в сметані печериці викладіть на решітку мангала або нанизайте на шампури, тільки боком, інакше гриби можуть легко зламатися.
Обсмажуйте печериці над гарячим вугіллям протягом 7-10 хвилин, не відходячи від делікатесу і постійно гриби перевертаючи, щоб не підгоріли, адже смаження на мангалі маринованих печериць – справа дуже швидке і тонке.
Удачі і смачних страв!
Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі