Хорошим маринадом для приготування печериць на мангалі буде сметана в суміші з будь-якими спеціями і часником. Сметану важливо вибрати густу, щоб вона повністю покрила гриби і не розшарувалася при високій температурі. Зазвичай ці гриби в сметанному соусі маринують протягом 1-2 годин і в холодному місці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці свіжі – 1 кг
  • Сметана 26% – 250 мл
  • Часник – 6 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком

Процес приготування:

Як замаринувати печериці у сметані для мангалу? Печериці добре промийте під проточною водою і обсушіть серветкою від зайвої вологи.

В глибоку посуд перелийте упаковку сметани (можете взяти більше вказаного в рецепті кількості), насипте до неї сіль, суміш перців і додайте дрібно нарізану свіжу зелень. Ці інгредієнти добре перемішайте.

Потім сметану перекладіть підготовлені шампіньйони і перемішайте, щоб гриби були покриті маринадом рівномірно з усіх боків.

Посуд з грибами прикрийте кришкою і поставте на 2 години в холодильник для маринування. За цей час гриби кілька разів дбайливо переверніть силіконової лопаткою.

Після закінчення цього часу замариновані в сметані печериці викладіть на решітку мангала або нанизайте на шампури, тільки боком, інакше гриби можуть легко зламатися.

Обсмажуйте печериці над гарячим вугіллям протягом 7-10 хвилин, не відходячи від делікатесу і постійно гриби перевертаючи, щоб не підгоріли, адже смаження на мангалі маринованих печериць – справа дуже швидке і тонке.

Удачі і смачних страв!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі