Може здатися, що заморозити полуницю – проста справа. Однак для того, щоб зробити це правильно, необхідно дотримати кілька правил по підготовці ягід, які ми опишемо в рецепті.
Інгредієнти: на .
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Як заморозити цілу полуницю з цукром? Алгоритм правильної заготівлі полуниць на зиму в замороженому вигляді складається з кількох етапів. Насамперед потрібно дослідити ягоди і відкинути гнилі, мляві і зіпсовані. Плодоніжки на першому етапі залишаємо.
Потім потрібно викласти клубничины в друшляк і промити під струменем проточної холодної води. Тепер чекаємо моменту, коли ягоди обсохнуть, і переходимо до наступного етапу.
Видаляємо всі плодоніжки. Вибираємо відповідні контейнери для заморожування. Якщо на ємностях є ушкодження, не використовуємо їх. Вимиваємо тару і залишаємо на деякий час, щоб вона встигла обсохнути.
Викладаємо на дно чистих контейнерів шар полуниці. Посипаємо її цукром і укладаємо наступний шар. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться ягоди і цукор.
Накриваємо кожен контейнер кришкою і злегка струшуємо, щоб цукор потрапив на кожну ягоду. Ставимо ємності з полуницею та цукром в морозильну камеру.
Смачного!