Далеко не кожна господиня береться за приготування цього вишуканого пригощання. Щоб запекти в духовці м’якого і соковитого гусака з хрусткою скоринкою, потрібно знати деякі хитрощі і нюанси. У цьому рецепті вам пропонується запекти гусака з гречкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Гречка – 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як запекти гусака з гречкою в духовці в домашніх умовах? Спочатку підготуйте всі продукти для приготування цієї страви. Заздалегідь розморозьте тушку гусака на нижній полиці холодильника. Потім тушку правильно обробіть. Видаліть пінцетом залишки пера, обпалити шкіру над полум’ям і ретельно промийте тушку під проточною водою. Потім відріжте огузок, зайвий жир і фаланги крил. Тушку обсушіть паперовим рушником. Почистіть і промийте цибулину і моркву.
Гречку промийте гарячою водою. Потім зваріть до напівготовності в підсоленій воді.
Наріжте на кубики подрібніть цибулину і моркву на крупну тертку. Овочі обсмажте на розігрітому вершковому маслі.
В окрему мисочку перекладіть відварену гречку, обсмажені цибулю і моркву і додати дрібно нарізану зелень Начинку ложкою перемішайте.
Підготовлену тушку гусака добре натріть крупною сіллю і меленим перцем. У черевце укладіть гречану начинку.
Стінки черевця закріпіть за допомогою зубочисток або зашийте міцною ниткою.
Форму для запікання змастіть маслом і викладіть на неї фаршировану тушку птиці. Запікайте гусака в духовці, розігрітій до 200°С протягом 1,5 години. Тушку регулярно поливайте розтопленим жиром, щоб вона запеклася з красивою рум’яною скоринкою. Готовність м’яса перевірити, проткнув його ножем. Запеченого з гречкою гусака перекладіть на велике блюдо, видалити зубочистки і нитки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці