Запекти м’ясо гусака зовсім не складно, головне підібрати правильні спеції і начинку. Фарширований рисом, гусак виходить просто дивовижний! Дуже смачно і апетитно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Рис білий – 250 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Майонез – ст. л.

Процес приготування:

Як запекти гусака з рисом в духовці в домашніх умовах? Рис добре промиваємо водою. Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння, засипаємо рис відварюємо 10 хв. до напівготовності. Потім зливаємо воду.

Чорнослив заливаємо окропом і даємо йому постояти 15 хв, щоб він став м’яким.

Гусака миємо і чистимо від зайвого жиру, вирізаємо гузку.

Натираємо його сіллю, перцем, паприкою і майонезом. Кладемо в целофановий пакет і даємо просочитися в холодильнику 3 години.

Тепер фаршируємо гусака рисом і чорносливом, зашиваємо нитками і скріплюємо зубочисткою. Запікаємо гусака в рукаві або фользі протягом 3 годин при 180 градусах. Щоб верх зарум’яниться, розкриваємо гусака за 20-30 хв. до готовності.

Приємного апетиту!

Гусак в майонезі в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком у фользі в духовці Гуска з чорносливом в духовці