Запекти м’ясо гусака зовсім не складно, головне підібрати правильні спеції і начинку. Фарширований рисом, гусак виходить просто дивовижний! Дуже смачно і апетитно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 3 кг
- Рис білий – 250 гр.
- Чорнослив – 100 гр.
- Перець чорний мелений – ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Майонез – ст. л.
Процес приготування:
Як запекти гусака з рисом в духовці в домашніх умовах? Рис добре промиваємо водою. Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння, засипаємо рис відварюємо 10 хв. до напівготовності. Потім зливаємо воду.
Чорнослив заливаємо окропом і даємо йому постояти 15 хв, щоб він став м’яким.
Гусака миємо і чистимо від зайвого жиру, вирізаємо гузку.
Натираємо його сіллю, перцем, паприкою і майонезом. Кладемо в целофановий пакет і даємо просочитися в холодильнику 3 години.
Тепер фаршируємо гусака рисом і чорносливом, зашиваємо нитками і скріплюємо зубочисткою. Запікаємо гусака в рукаві або фользі протягом 3 годин при 180 градусах. Щоб верх зарум’яниться, розкриваємо гусака за 20-30 хв. до готовності.
Приємного апетиту!
Гусак в майонезі в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком у фользі в духовці Гуска з чорносливом в духовці