Смачне, соковите і яскраве філе форелі завжди присутня на святковому столі. Це можуть бути бутерброди, канапе, кошики або просто нарізка. Засолити форель можна в домашніх умовах, для цього потрібно приготувати розсіл.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Філе форелі – 1 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Вода – 1 л
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як засолити форель в розсолі з приправами? Тушку форелі помийте і обсушіть паперовими рушниками. Видаліть кістки і зріжте філе зі шкурки.
У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Додайте в окріп сіль, сухі спеції. Потім вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою і остудіть розсіл.
Коли розсіл охолоне, процідіть його і змішайте з лимонним соком.
Філе форелі наріжте невеликими шматочками, покладіть в глибоку форму і залийте розсолом. Поставте рибу в холодильник на 1 добу.
Просолені шматочки форелі вийміть з розсолу і подавайте на стіл із зеленню і дольками лимона.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах