Смачне, соковите і яскраве філе форелі завжди присутня на святковому столі. Це можуть бути бутерброди, канапе, кошики або просто нарізка. Засолити форель можна в домашніх умовах, для цього потрібно приготувати розсіл.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Філе форелі – 1 кг
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Як засолити форель в розсолі з приправами? Тушку форелі помийте і обсушіть паперовими рушниками. Видаліть кістки і зріжте філе зі шкурки.

У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Додайте в окріп сіль, сухі спеції. Потім вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою і остудіть розсіл.

Коли розсіл охолоне, процідіть його і змішайте з лимонним соком.

Філе форелі наріжте невеликими шматочками, покладіть в глибоку форму і залийте розсолом. Поставте рибу в холодильник на 1 добу.

Просолені шматочки форелі вийміть з розсолу і подавайте на стіл із зеленню і дольками лимона.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах