Засолити горбушу цілком можна так, щоб вона нагадувала за смаком і зовнішнім виглядом сьомгу. Спробуйте оригінальний домашній рецепт червоної рибки для вашого столу і порадуйте близьких.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сіль – 90 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Масло рослинне – 120 гр.
- Вода – 2 ст.
Процес приготування:
Як засолити горбушу під сьомгу цілком? Горбушу спершу розморожуємо. Якщо є необхідність, то очищаємо від луски, плавників, нутрощів та інших зайвих елементів.
Обережно розбираємо рибу на половини, витягаємо хребет і пінцетів видаляємо дрібні кісточки.
У двох склянках теплої води розмішуємо сіль і цукор. Сюди ж відправляємо рибу і наполягаємо її 15-20 хвилин.
Витягаємо продукт з розсолу, поливаємо олією, розмішуємо і тримаємо в холодильнику близько 10 годин. Можна залишити на ніч.
Солону червону рибу можна подавати такими цільними шматками, а також розрізати на частини. Готово!
горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Страви з риби Як засолити горбушу в розсолі Як засолити червону рибу в домашніх умовах