Шматочки горбуші засолити в домашніх умови ще простіше, ніж цілу рибу. Такий спосіб підходить тим, хто хоче отримати готовий продукт як можна швидше. Порадуйте себе смачною і апетитною закускою.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Філе горбуші – 800 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як засолити горбушу шматочками в домашніх умовах? Філе горбуші спершу розморожуємо і звільняємо пінцетом від дрібних кісточок, якщо вони є. Потім промиваємо продукт і даємо йому обсохнути.

Кип’ятимо воду і даємо їй охолонути до теплого стану. Сюди додаємо сіль, цукор і чорний мелений перець, кількість якого регулюємо за смаком. Розмішуємо вміст до розчинення сухих інгредієнтів.

Повертаємося до риби. Підготовлене філе слід нарізати на невеликі шматочки. Чим вони менші, тим швидше приготується закуска.

Занурюємо горбушу в контейнер або будь-яку іншу зручну ємність, заливаємо водою з сіллю і цукром. Ставимо блюдо в холодильник на 14-16 годин.

Готові рибні шматочки витягуємо з води і перекладаємо на тарілку. Готово, подавайте до столу!

горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Як засолити горбушу в розсолі Як засолити горбушу шматочками