Ікра, засолена в розсолі, виходить дивовижно смачною. Таке ласощі стане основою безлічі салатів, бутербродів та інших делікатесів. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 1 л
- Сіль – 0,5 склянки
- Ікра горбуші – 300 гр.
Процес приготування:
Як засолити ікру горбуші в розсолі? Ікру ділимо на кілька ястиків.
кип’ятимо Воду і даємо їй трохи охолонути, щоб температура була приблизно 60 градусів. Розчиняємо в ній сіль.
Відправляємо в розчин ікру і залишаємо її солитись на 2 години.
За цей час ястики самі відділятися від ікринок. Промиваємо ікру в друшляку з великими отворами над мискою. Ікринки вільно пройдуть через них, а плівка залишиться.
Даємо ікрі обсохнути на паперових рушниках. Перекладаємо в банку і зберігати в холодному місці не більше 3 днів.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру