Ікра, засолена в розсолі, виходить дивовижно смачною. Таке ласощі стане основою безлічі салатів, бутербродів та інших делікатесів. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Ікра горбуші – 300 гр.

Процес приготування:

Як засолити ікру горбуші в розсолі? Ікру ділимо на кілька ястиків.

кип’ятимо Воду і даємо їй трохи охолонути, щоб температура була приблизно 60 градусів. Розчиняємо в ній сіль.

Відправляємо в розчин ікру і залишаємо її солитись на 2 години.

За цей час ястики самі відділятися від ікринок. Промиваємо ікру в друшляку з великими отворами над мискою. Ікринки вільно пройдуть через них, а плівка залишиться.

Даємо ікрі обсохнути на паперових рушниках. Перекладаємо в банку і зберігати в холодному місці не більше 3 днів.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру