З величезним бажанням хочу поділитися гарним рецептом незвичайно смачною скумбрії гарячого копчення. Закуска виходить ситним і апетитною. Така рибка – відмінний варіант для святкового торжества. Настійно рекомендую приготувати, гарантую – ви будете в захваті!
Інгредієнти: на 40 порц.
- Скумбрія – 5 кг
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити скумбрію для гарячого копчення в домашніх умовах? Свіжоморожену скумбрію гарненько вимийте.
Очистіть від плавників, голови, акуратно видаліть нутрощі, розрізаючи черевце. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.
Хвостики зав’яжіть мотузочками.
Відміряйте необхідну кількість крупної солі.
Кожну тушку натерти всередині сіллю.
Потім щедро натріть зовні.
Таким чином вчините з усієї скумбрією. Рибу покладіть на 8 годин в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з холодильника, добре промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і підвісьте за хвостики в добре провітрюваному приміщенні або на вулиці на 3 години, щоб зайва рідина скла.
Підготуйте тирса і змочіть їх водою.
Підготовлену скумбрію перемістіть в коптильню. Залиште на 1 годину.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з коптильні, підвісьте за хвостики в провітрюваному приміщенні або на вулиці на 8 годин.
Потім зніміть мотузку.
Охолоджені тушки скумбрії загорніть харчовою плівкою.
Таким чином загорніть всю рибку і зберігайте її в холодильнику не більше 4 днів.
Рибку гарячого копчення подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся холодною закускою!
Засолювання риби Страви з риби