Солона форель ідеально підходить для яскравих бутербродів. Ними можна прикрасити святковий стіл. Щоб бути точно впевненим у якості продукту, можна купити свіжу форель на ринку і засолити її самостійно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 600 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як засолити форель сухим способом гранично простий! Засолити можна як цілу рибу, так і окремі шматочки філе. Рибу добре помийте, зчистите луску і акуратно видаліть нутрощі.

Відріжте голову, хвіст і черевце. Зробіть надрізи вздовж хребта і відокремте філе, шкіру знімати не потрібно.

Змішайте сіль, цукор і сухі приправи для засолювання риби. Не рекомендується використовувати йодовану сіль. Змастіть одну частину філе підготовленою сумішшю для засолювання з двох сторін, покладіть її в контейнер. Лавровий лист покришіть руками і посипте їм рибу

Другу частину філе також добре промажте сіллю і спеціями. Покладіть її зверху. Контейнер, закрийте і залиште при кімнатній температурі на три години. Потім поставте форель в холодильник на 3 дні.

Перед подачею наріжте філе форелі і збризніть лимонним соком.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах