Раніше я часто готувала скумбрію шматочками, поки не спробувала засолити рибу цілком. Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом солоної скумбрії, приготовленої цілком без розсолу. Рибка готується просто, а виходить незвичайно апетитною і дуже смачною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
Процес приготування:
Як засолити скумбрію цілком без розсолу? Скумбрію промийте і обсушити паперовими рушниками.
В окрему ємність викладіть необхідну кількість крупної солі.
Додайте цукровий пісок.
Після чого додайте чорний мелений перець, гвоздику та лавровий лист.
Лавровий лист трохи подрібніть, спеції і перемішайте до однорідної консистенції.
Отриманою сумішшю спецій щедро натріть скумбрію.
Скумбрію замотайте харчовою плівкою в декілька шарів або складіть у кілька поліетиленових пакетів, а потім помістіть в холодильник на 3 доби.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з плівки, промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
Потім відріжте голову і хвіст, акуратно вспорите черевце, видаліть нутрощі і промийте.
Солону скумбрію наріжте на шматочки однакового розміру і подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби