Раніше я часто готувала скумбрію шматочками, поки не спробувала засолити рибу цілком. Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом солоної скумбрії, приготовленої цілком без розсолу. Рибка готується просто, а виходить незвичайно апетитною і дуже смачною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона

Процес приготування:

Як засолити скумбрію цілком без розсолу? Скумбрію промийте і обсушити паперовими рушниками.

В окрему ємність викладіть необхідну кількість крупної солі.

Додайте цукровий пісок.

Після чого додайте чорний мелений перець, гвоздику та лавровий лист.

Лавровий лист трохи подрібніть, спеції і перемішайте до однорідної консистенції.

Отриманою сумішшю спецій щедро натріть скумбрію.

Скумбрію замотайте харчовою плівкою в декілька шарів або складіть у кілька поліетиленових пакетів, а потім помістіть в холодильник на 3 доби.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з плівки, промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.

Потім відріжте голову і хвіст, акуратно вспорите черевце, видаліть нутрощі і промийте.

Солону скумбрію наріжте на шматочки однакового розміру і подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби