Форель люблять багато хто за її смак і соковитість. Солити форель можна як цілком, так і порційно, стейками. У другому випадку філе краще і швидше насичується сіллю і спеціями.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як засолити стейк форелі? Стейки форелі помийте і обсушіть паперовими рушниками.
Змішайте сіль і цукор. Лаврові листи подрібніть.
Змастіть стейки з усіх сторін сіллю і цукром.
Складіть форель у скляну миску, просыпьте перцем і лавровим листом.
Накрийте миску кришкою або оберніть харчовою плівкою, поставте в холодильник на 1 день.
Лимон помийте і наріжте тонкими часточками.
Слабосоленые стейки розріжте навпіл, видаліть кістки і подавайте з лимоном на стіл.
Приємного апетиту!
Солона форель Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками