Форель люблять багато хто за її смак і соковитість. Солити форель можна як цілком, так і порційно, стейками. У другому випадку філе краще і швидше насичується сіллю і спеціями.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Як засолити стейк форелі? Стейки форелі помийте і обсушіть паперовими рушниками.

Змішайте сіль і цукор. Лаврові листи подрібніть.

Змастіть стейки з усіх сторін сіллю і цукром.

Складіть форель у скляну миску, просыпьте перцем і лавровим листом.

Накрийте миску кришкою або оберніть харчовою плівкою, поставте в холодильник на 1 день.

Лимон помийте і наріжте тонкими часточками.

Слабосоленые стейки розріжте навпіл, видаліть кістки і подавайте з лимоном на стіл.

Приємного апетиту!

Солона форель Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками