Як і будь-які інші рибні продукти, ікра форелі добре поєднується з лимоном. Завдяки цьому ікра має легку кислинку і приємний аромат цитрусових. Так само при засолюванні ікри краще використовувати не звичайну сіль, а морську.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ікра червона – 250 – 300 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль морська – 2 ст. л.
- Вода – 0,6 л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити свіжу ікру форелі? Свіжу ікру форелі звільніть від плівок-ястиків будь-яким зручним способом.
З половини лимона зніміть цедру за допомогою дрібної терки і відіжміть сік.
влийте Воду в каструлю, доведіть до кипіння, додайте цедру лимона, продовжуйте кип’ятити ще 3-5 хвилин. Потім додайте сіль, перемішайте і варіть ще 3 хвилини. Дайте розсолу охолонути до 50-45 градусів.
В охолоджений розсіл помістіть ікру і влийте лимонний сік. Залиште ікру на 15-20 хвилин.
Потім відкиньте ікру на сито і дайте стекти рідини. Після цього залиште ікру на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Підсохлу ікру розкладіть по сухим банкам і поставте в холодильник. Через 1-2 дні ікра буде повністю готова.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як солити червону ікру