Багато потрапляючи під чарівність повітряних круасанів зі згущеним молоком пробують приготувати їх в домашніх умовах. Процес приготування звичайно займе у вас є певна кількість часу, однак, це того варто. Саморобний тісто добре піднімається і має пористу структуру.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Варена згущене молоко – 0,5 банок
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Як зробити здобні круасани зі згущеним молоком? Сухі дріжджі змішайте з двома столовими ложками борошна. Молоко підігрійте до 35 градусів. Влийте молоко в миску з сумішшю борошна і дріжджів, перемішайте і залиште на 10 хвилин.

В опару додайте рослинне масло і збитий білок.

Потім частинами додайте в миску просіяне борошно і замістити тісто.

Добре вимісити тісто руками, потім прикрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 години.

Потім тісто розділіть на 5 рівних частин, скачайте з них кульки і залиште ще на 10-15 хвилин.

Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть.

Кожен кульку тіста розкачайте в тонкий коржик і змастіть її вершковим маслом.

Складіть отримані корж один на одного.

Стопку тіста розкачайте і розділіть на рівні трикутники. На широкі частини трикутників покладіть начинку з вареного згущеного молока. Закріпіть боки трикутника, щоб начинка не витікала і згорнути рулети.

Отримані заготовки викладіть на застелений пергаментом деко. Змастіть круасани збитим жовтком і посипте цукром. Дайте їм час на расстойку 10-15 хвилин.

Запікайте круасани в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Випічку остудіть на решітці і потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Круасани