Багато потрапляючи під чарівність повітряних круасанів зі згущеним молоком пробують приготувати їх в домашніх умовах. Процес приготування звичайно займе у вас є певна кількість часу, однак, це того варто. Саморобний тісто добре піднімається і має пористу структуру.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яєчний білок – 1 шт.
- Для начинки: –
- Варена згущене молоко – 0,5 банок
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Як зробити здобні круасани зі згущеним молоком? Сухі дріжджі змішайте з двома столовими ложками борошна. Молоко підігрійте до 35 градусів. Влийте молоко в миску з сумішшю борошна і дріжджів, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
В опару додайте рослинне масло і збитий білок.
Потім частинами додайте в миску просіяне борошно і замістити тісто.
Добре вимісити тісто руками, потім прикрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 години.
Потім тісто розділіть на 5 рівних частин, скачайте з них кульки і залиште ще на 10-15 хвилин.
Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть.
Кожен кульку тіста розкачайте в тонкий коржик і змастіть її вершковим маслом.
Складіть отримані корж один на одного.
Стопку тіста розкачайте і розділіть на рівні трикутники. На широкі частини трикутників покладіть начинку з вареного згущеного молока. Закріпіть боки трикутника, щоб начинка не витікала і згорнути рулети.
Отримані заготовки викладіть на застелений пергаментом деко. Змастіть круасани збитим жовтком і посипте цукром. Дайте їм час на расстойку 10-15 хвилин.
Запікайте круасани в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Випічку остудіть на решітці і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Круасани