З величезним бажанням хочу поділитися ароматним рецептом надзвичайно смачного холодцю з яловичини, приготованого в каструлі. Закуска виходить ситним і наваристою. Чудовий спосіб смачно нагодувати велику родину. Настійно рекомендую приготувати, гарантую – ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловича голяшка – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 2,5 л
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Як зварити холодець з яловичини в каструлі? Яловичу голяшку ретельно вимийте і разрубите на кілька частин залежно від її розміру.
М’ясо викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Скориставшись шумівкою, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 5 годин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Після закінчення часу додайте очищений ріпчасту цибулю. Долийте гарячу воду, якщо потрібно. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть. Накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні ще 1 годину.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його, потім відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його, залийте бульйоном так, щоб бульйон повністю його покривав.
Повністю остудіть холодець, а потім накрийте і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин або на ніч. Апетитний холодець з яловичини подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся холодною закускою!
Рецепти на Новий рік Холодець без желатину Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі Холодець з яловичини без желатину Холодець з яловичини в каструлі Холодець класичний