Яскраве і насичене грушеве варення заграє новими фарбами з додаванням в рецепт лимона. Цитрус пом’якшить солодкий смак і додасть ще більше аромату.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Вода – 2 склянки
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати бурштинове варення з груш з лимоном легко! Вимиваємо груші, розрізаємо їх навпіл і акуратно дістаємо серцевини з кісточками.
Половинки груш викладаємо на деко, застелене пергаментом. Відправляємо плоди в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Заздалегідь готуємо сироп. Змішуємо цукор з водою і кип’ятимо інгредієнти. Груші дістаємо з духовки, викладаємо їх в каструлю і заливаємо гарячим сиропом. Наполягаємо 1-1,5 години.
Через деякий час у груші з сиропом додаємо дрібно нарізаний лимон. Переставляємо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
Даємо варенню охолонути і після повторюємо процедуру. Доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин.
Гаряче грушеве варення з лимоном готове після повного остигання. Переливаємо в необхідну посуд і зберігати в прохолодному місці.
Варення Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів