Перед вами рецепт ласощів, яке здатне дивувати! Мова йде про бурштиновому варення з кабачків. Таке варення виходить солодким, густим і кілька медовим. Цей незвичайний десерт складно оцінити по одному тільки опису рецепта, важливо його спробувати! Янтарне варення з кабачків неодмінно стане обов’язковою заготівлею на зиму!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 800 – 1000 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бурштинового варення з кабачків? Кабачки промийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками (приблизно по 1 см).

Лимон ретельно промийте і разом з цедрою поріжте невеликими шматочками.

Нарізані кабачки разом з лимоном помістіть в каструлю, засипте їх цукровим піском. Перемішайте інгредієнти і залиште на 10-12 годин для настоювання. За цей час кабачок і лимон пустять сік, а цукор-пісок повинен розчинитися.

Через деякий час каструлю з вмістом поставте на вогонь, після закипання проваріть протягом 30 хвилин. Потім вимикаємо газ, даємо варенню охолонути і настоятися близько 2 годин. Після цього повторюємо процедуру з варінням і охолодженням ще 2 рази. Варення в результаті змінить свій первісний колір янтарний.

Готове варення в гарячому стані розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо і охолодити при кімнатній температурі.

Бурштинове варення з кабачків готово!

Приємного вам апетиту!

Варення Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму Консервовані кабачки