Перед вами рецепт ласощів, яке здатне дивувати! Мова йде про бурштиновому варення з кабачків. Таке варення виходить солодким, густим і кілька медовим. Цей незвичайний десерт складно оцінити по одному тільки опису рецепта, важливо його спробувати! Янтарне варення з кабачків неодмінно стане обов’язковою заготівлею на зиму!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 800 – 1000 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бурштинового варення з кабачків? Кабачки промийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками (приблизно по 1 см).
Лимон ретельно промийте і разом з цедрою поріжте невеликими шматочками.
Нарізані кабачки разом з лимоном помістіть в каструлю, засипте їх цукровим піском. Перемішайте інгредієнти і залиште на 10-12 годин для настоювання. За цей час кабачок і лимон пустять сік, а цукор-пісок повинен розчинитися.
Через деякий час каструлю з вмістом поставте на вогонь, після закипання проваріть протягом 30 хвилин. Потім вимикаємо газ, даємо варенню охолонути і настоятися близько 2 годин. Після цього повторюємо процедуру з варінням і охолодженням ще 2 рази. Варення в результаті змінить свій первісний колір янтарний.
Готове варення в гарячому стані розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо і охолодити при кімнатній температурі.
Бурштинове варення з кабачків готово!
Приємного вам апетиту!
Варення Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму Консервовані кабачки