Японські панкейкі-суфле – неймовірно ніжний і дуже смачний десерт. Його можна приготувати і вдома. Головне завдання в приготуванні японських панкейків – це збити до густої піни білки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати японські панкейкі-суфле, необхідно відокремити білки від жовтків. Відокремлені жовтки з’єднайте з молоком, ваніліном і розпушувачем тіста, збийте.
Просійте борошно і змішайте її з крохмалем, додайте суміш до жовтків і перемішайте.
Білки збийте з цукром на максимальній швидкості міксера 2-3 хвилини до отримання щільної піни.
Силіконової лопаткою обережно перекладіть білкову масу до жовтків і борошні, перемішуйте їх, рухаючись знизу вгору, так у тесті збережеться більше повітря. У підсумку воно вийде дуже легким і повітряним.
змастіть Поверхню сковороди серветкою, змоченою камфорним маслом. Кондитерське кільце змастіть маслом зсередини. Кільце допоможе оладушкам в процесі смаження зберегти ідеально круглу форму. Покладіть кільце на сковорідку, викладіть в нього частину тесту, так щоб воно заповнилося на 2/3, влийте в сковороду 1 столову ложку води для утворення пари і накрийте кришкою. Запікайте панкейк 3-4 хвилини. Оладка повинна збільшиться в розмірі.
Переверніть кільце і запікайте оладку з іншого боку під кришкою 2-3 хвилини, попередньо вливши на сковороду столову ложку води.
Акуратно пройдіться гострим ножем по краю кільця і вийміть оладку. Перед приготуванням наступної порції очистіть кільце від залишків тіста і змастіть маслом. Подавайте готові панкейкі з джемом або улюбленим варенням.
Приємного апетиту!
Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем Панкейкі на молоці класичні