Оригінальним гарячим на сімейному обіді можуть стати їжачки з фаршем і рисом в томатній пасті і сметані. Блюдо виходить ніжним і неймовірно ситним, а приготування в духовці полегшить вам процес.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 5 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати їжачки з фаршем і рисом в сметані і томатної пасти в духовці? Заздалегідь відварюємо рис, з’єднуємо його з м’ясним фаршем і сирим яйцем. За смаком додаємо сіль і спеції. Гарненько перемішуємо.

З фаршу з рисом формуємо круглі котлетки і щільно один до одного кладемо їх на деко.

Випікаємо їжачки при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.

Після выжданного часу рівномірно поливаємо блюдо томатною пастою і сметаною. Знову відправляємо в духовку, але вже на 10-15 хвилин.

Дістаємо з духовки готові їжачки в сметані і томатною пастою. Подаємо до столу гарячими разом з гарніром. Готово!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці