Ситні їжачки з фаршу і рису – ідеальне рішення для сімейного обіду. Завдяки сметані і томатного соусу страва виходить ніжним і ароматним. Спробуйте простий рецепт приготування в сковороді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Томатний соус – 2 ст. л.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування їжачків з фаршу і рису зі сметаною і томатним соусом на сковороді. У глибокій тарілці з’єднуємо м’ясний фарш, відмочений у воді рис і половина подрібненого ріпчастої цибулі. Перемішуємо.
Ліпимо їжачки круглої форми і підрум’янюємо їх з усіх боків на рослинному маслі.
Другу половину цибулі змішати з тертою морквою.
До овочів додаємо сметану і томатний соус. Розмішуємо.
Поливаємо їжачки в сковороді приготованим соусом, додаємо сіль, спеції і трохи тертого сиру. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.
Подаємо до столу тефтелі гарячими або теплими. Можна доповнити свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці