Соковиті м’ясні тефтельки з рисом в апетитному соусі відмінно підходять для теплого сімейного обіду. «Голки» з рису особливо сподобаються дітям, а ніжна і соковита текстура тюфтельок не залишить байдужими дорослих. Щоб рис на поверхні був більш вираженим, рекомендуємо використовувати длиннозерные сорту. В якості гарніру вдало підходить картопляне пюре – воно відмінно підкреслює соковитість соусу і насичений смак тефтелькою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Білий хліб – 80 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Томатний соус – 350 гр.
- Сметана – 350 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування їжачків з фаршу з рисом в томатно-сметанному соусі смачний! Рис необхідно довести до напівготовності перед змішуванням з фаршем. Для цього ретельно промиваємо його і відварюємо в підсоленій воді протягом десяти хвилин. Після відварювання відкидаємо крупу на сито і промиваємо під струменем холодної проточної води. Даємо вологи стекти.
Фарш можна як купити готовий, так і зробити в домашніх умовах. Важливо використовувати сітку для м’ясорубки з маленькими отворами, щоб м’ясна маса мала дрібну структуру.
Білий хліб нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо підігрітим молоком. Коли молоко вбереться, розминаємо хліб виделкою або пробиваємо заглибним блендером. Фарш викладаємо в миску, додаємо до нього хлібну масу, підготовлений рис, сіль і чорний мелений перець за смаком. Змішуємо інгредієнти руками або ложкою. Отримана маса повинна бути густою і добре тримати форму. Для більшої в’язкості можна додатково відбити фарш, кидаючи його комком об дно миски.
Змочуємо руки в холодній воді і формуємо тефтелі діаметром чотири-п’ять сантиметрів. Добре прокатуємо кульки між долонями, роблячи їх поверхню гладкою і щільною. Укладаємо майбутні «їжачки» у форму для запікання.
Для приготування соусу в окремій посуді змішуємо томатний соус і сметану. Солимо й додаємо чорний мелений перець за смаком. Якщо суміш здається занадто густий, можна розбавити її парою столових ложок води. Приготовленим соусом заливаємо тефтелі в формі, намагаючись покрити їх рівномірно.
Духовку розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середній рівень. Запікаємо страву протягом сорока-сорока п’яти хвилин, поки на поверхні не утворюється щільна рум’яна кірочка. Готових «їжачків» дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу з гарніром.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці