Їжачки з фаршу з рисом з томатною підливою, приготовлені в духовці – чудовий варіант для сімейного обіду. Страва не вимагає якихось спеціальних навичок, з ним впорається будь-яка господиня. Процес приготування простий, але трохи тривалий. Якщо у вас заздалегідь зварений рис, це значно скоротить час приготування їжачків.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 350 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом з томатною підливою в духовці? Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Ріпчасту цибулю очистіть і подрібніть. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Добре розігрійте Сковороду. Налийте олію і обсмажте овочі до м’якості.

Томатну пасту викладіть в миску, додайте 250 мл питної води і ретельно перемішайте. Потім вилийте отриманий томатний соус в сковороду до овочів і добре перемішайте.

решту питну воду додати пшеничне борошно і ретельно перемішайте, потім тонкою цівкою влийте в підливу.

Посоліть і поперчіть за смаком, додайте улюблену зелень. У мене був сушений кріп. Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння, потім відразу зніміть з вогню. Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес і додайте в підливу.

Фарш викладіть в глибоку ємність, потім додати відварений рис, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте, періодично відбиваючи.

З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть підготовлені їжачки.

Форму з їжачками залийте приготовленою підливою, рівномірно розподіливши її по всій формі.

А потім помістіть її в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте їжачки приблизно 30-35 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом з томатною підливою акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть з духовки. Злегка остудіть і подавайте на стіл прямо в формі або розкладіть по порціях.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці