З їжачки з курячого фаршу і рису в сметані виходять дуже ніжними і нежирними. Страву можна запекти в духовці, що дозволить зберегти його корисні властивості. Спробуйте рецепт для вашого обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курячий фарш – 350 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати їжачки з курячого фаршу і рису в сметані в духовці? Курячий фарш змішуємо в глибокій мисці зі спеціями і половинкою подрібненої цибулі.
Відварюємо рис і викладаємо його до фаршу разом з манною крупою. Перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, підрум’янюємо другу половину подрібненого лука.
В окремій тарілці розводимо борошно з пару ложками холодної води.
Додаємо до борошні сметану, сіль за смаком і розмішуємо.
Отриману суміш вливаємо в сковороду.
Розмішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
У форму для випікання вливаємо сметанную масу.
З фаршу і рису формуємо круглі їжачки і занурюємо їх у соус.
Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові їжачки в сметані посипаємо подрібненою зеленню. Готово, можна подавати до столу!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці