Закваска зріє і розвивається швидше, якщо в неї додати вже готові дріжджі. Звичайно, адептам натуральних домашніх заквасок такий метод може здатися несправедливим», однак у випадках, коли потрібно отримати гарантований результат, рецепт має право на життя. Крім того, такий спосіб сподобається новачкам – впевненості в позитивному результаті закваски буде більше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Житнє обдирне борошно (для першого дня) – 6 ст. л.
  • Свіжі дріжджі – 0.33 ч. л.
  • Житнє обдирне борошно (для другого дня) – 2 ст. л.
  • Вода (для другого дня) – 2 ст. л.

Процес приприготування:

Готувати закваску для хліба з житнього борошна з дріжджами просто! Воду для закваски підігріваємо до температури тридцять градусів. Вона повинна бути трохи теплою.

Поміщаємо воду в скляну банку. Всипаємо цукор пісок, розмішуємо до розчинення кристалів.

Потім опускаємо дріжджі і також розмішуємо до розчинення. Всипаємо житнє борошно і перемішуємо до однорідності.

Суміш накриваємо марлею і ставимо в тепле місце для бродіння.

Через добу можна буде помітити появи пухирців і специфічного аромату. Додаємо по черзі житнє борошно і воду, перемішуємо, накриваємо марлею і залишаємо в теплому місці.

В залежності від температури в приміщенні, через добу або трохи більше закваска повинна покритися активними пузирями і почати видавати кислуватий аромат. Це буде означати, що маса готова для замісу тесту.

Смачного!

Дріжджова закваска для хліба Закваска для хліба Закваска для хліба із житнього борошна Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна