Заливний пиріг на кефірі з капустою і фаршем в духовці виходить смачним і пухким. Капустяну начинку для заливних пирогів зазвичай попередньо тушкують або обсмажують, за рахунок чого вона готової випічки виходить дуже м’якою. У цьому ж рецепті пропонуємо сформувати пиріг з сирої капусти і запекти вже всі разом. Але фарш перед додаванням в начинку все ж обсмажимо – так надійніше. В результаті начинка в багатошаровій буде мати більш виражену структуру, шматочки капусти будуть відчуватися більш щільними і соковитими. Кому-то саме такий варіант сподобається більше.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Кефір – 500 мл
- Майонез – 250 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 0.5 пучків
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі з капустою і фаршем в духовці, капусту нарізаємо дрібними шматочками або тонко шаткуємо.
Нарізану масу обжимаем руками, щоб пом’якшити овочеві волокна.
Окремо нарізаємо тонкими чверть кільцями очищену цибулину, зелень кропу і пір’я зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем.
На плиті у сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому м’ясний фарш протягом п’яти-семи хвилин.
В кінці обсмажування додаємо до м’яса сіль і чорний мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити.
Для приготування тіста в миску поміщаємо кефір і майонез. Збиваємо вінчиком.
Далі додаємо яйця, соду і сіль, збиваємо до однорідності.
В останню чергу всипаємо просіяне борошно. Гарненько змішуємо всі разом, поки не вийде однорідне рідке тісто без грудочок.
Форму для випічки пирога змащуємо тонким шаром рослинного масла.
Потім виливаємо в неї половину тіста, вирівнюємо по дну.
На тісто рівномірно висипаємо подрібнену капусту. Злегка присипаємо її сіллю.
На капусті розподіляємо обсмажений фарш.
Далі посипаємо начинку нарізаним ріпчаста цибулею, подрібненим кропом і зеленою цибулею.
Закриваємо покладену начинку тістом, що залишилося. Розмазуємо тісто по поверхні зворотною стороною ложки. Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання – орієнтовно сорок – сорок п’ять хвилин. Пиріг злегка збільшується в розмірі і добре рум’яниться.
Готову випічку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматки. Подаємо до столу в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на кефірі Заливний пиріг на кефірі Пиріг з капустою Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на майонезі