Ситний багатокомпонентний пиріг з капустою. В начинку також кладемо рис і перепелині яйця, що істотно збільшує поживність. Для аромату використовуємо печериці – грибна нотка ніколи не буде зайвою в капустяному пирозі. В остившем вигляді пиріг добре тримає форму і його зручно брати з собою в якості перекусу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Печериці свіжі – 3 шт.
- білий Рис (варений) – 0.66 ст.
- Яйце перепелине (варене) – 6 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування заливного пирога з капустою і рисом в духовці? Почнемо з приготування начинки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тоніки півкільцями. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла без запаху і висипаємо в нього лук. Обсмажуємо до прозорості. Печериці обтираем вологою серветкою і ріжемо на тонкі скибочки. Додаємо порізані гриби до цибулі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати при середньо-низькій температурі ще десять хвилин.
Поки цибуля з печерицями обсмажуються, дрібно шаткуємо капусту. Обжимаем її руками, щоб пом’якшити і зменшити обсяг. Додаємо підготовлену капусту в сковороду і перемішуємо з цибулею і печерицями. Тушкуємо п’ятнадцять-двадцять хвилин до м’якості. Ближче до кінця приготування додаємо сіль за смаком.
В кінці приготування в капустяну масу кладемо попередньо відварену до готовності в підсоленій воді рис, перемішуємо. Начинка готова. Знімаємо сковороду з плити і злегка остуджуємо.
Для приготування тіста в миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Збовтуємо всі разом віночком. Потім вливаємо кефір і рослинне рафіноване масло, перемішуємо. В останню чергу додаємо попередньо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти однорідним, гладеньким, по консистенції не дуже густим.
Форму для випічки пирога змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно. Виливаємо в неї половину тіста. Рівномірно розподіляємо його по дну, нахиляючи в різні боки форму.
На тісто викладаємо половину капустяної начинки рівним шаром. Варені перепелині яйця очищаємо від шкаралупи і укладаємо поверх капусти вертикально.
Решту половину капусти поміщаємо поверх перепелиних яєць – так вони опиняться в центрі начинки на зрізі пирога.
На начинку виливаємо другу половину тіста, намагаючись повністю її закрити. Якщо залишилися просвіти, замазуємо їх зворотною стороною ложки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і поміщаємо в неї пиріг. Запікаємо виріб приблизно сорок-сорок п’ять хвилин до рум’яної скоринки.
Готову випічку дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і витягаємо з форми. Подавати пиріг можна як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Що цікаво, на другий день, встигнувши настоятися, пиріг стає ще смачніше.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг з капустою на кефірі Заливний пиріг з капустою, цибулею і яйцем Тісто для заливного пирога