Тісто на кефірі виходить більш пишне і пористу, а завдяки соку, який активно виділяється з вишні при випіканні, пиріг не виходить пересушеним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 250 мл
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Вишня – 350 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до приготування заливного пирога з вишнями на кефірі. У глибокій мисці з допомогою віночка до однорідності змішайте яйця, сіль, цукор і ванільний цукор.
Збийте суміш до отримання пишної білої піни. Потім влийте кефір і також ретельно перемішайте.
Змішайте борошно і розпушувач і по частинах введіть в миску з яєчно-кефірної сумішшю, просіваючи через дрібне сито.
З допомогою віночка або міксера вимісіть тісто до однорідності, розбиваючи всі борошняні грудочки. По консистенції воно вийде схожим на густу сметану або тісто для оладок.
Застеліть пергаментом форму для випічки і змастіть вершковим маслом. Акуратно залийте тісто у форму і розрівняти лопаткою.
Зверху викладіть заздалегідь розморожену вишню без кісточок і злегка втисніть її в тісто. Можете перемішати між собою, щоб ягода розподілилася по всьому пирогу, а не була лише зверху.
Випікайте бісквіт в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 С. Так як час випікання може відрізнятися із-за особливостей вашої духовки, періодично перевіряйте готовність за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Якщо вона виходить з пирога сухий, то він готовий, можете діставати його з духовки, щоб він охолов. За бажанням перед подачею присипте його тонким шаром цукрової пудри.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Пиріг з вишнею на кефірі Пиріг з замороженої вишнею Пироги Пироги з вишнею Тісто для заливного пирога